Klub heroja

Novi Pazar je, prema svim statističkim podacima, najmlađi grad u Srbiji i predstavlja pravi kreativni kapital regiona. Nažalost, grad nema dovoljno kapaciteta da podrži sve inicijative mladih i kreativnih pojedinaca. Sa idejom da je gradu neophodan prostor u kome se svi umetnici sastaju i razmenjuju ideje i znanja, inicirali smo projekat „Klub super heroja“.

Klub predstavlja neku vrstu hub-a: u posebno dizajniranom prostoru se sastaju slikari, muzičari, glumci, arhitekte, pisci, dizajneri i u konstantnoj interakciji stvaraju. Na taj način stvaramo jedinstven temelj novih umetničkih partnerstava i, ustupajući prostor i ostale resurse članovima kluba, aktivno učestvujemo u njihovoj afirmaciji.

Superheroj klub je koncept prostor namenjen pojedincima i omladinskim organizacijama okupljenim oko zajedničkih ideja. U fluidnoj komunikaciji i kreativnom ambijentu razvijajući zajedničke vizije i projekte, postaju inkubator društvenih promena. Od programskog sadržaja planirane su likovne izložbe, interaktivni kvizovi, tribine, Open Mic sesije, Unplugged jam sesije i svi oni sadržaji koji predstavljaju kulturno umetnički kapital zajednice. Atelje promoviše i zdrav način života i kulturu življenja, nudeći u ponudi samo sveže domaće sokove i čajeve u okruženju sa puno svetla, bilja i bez duvanskog dima.

Koncept kluba je jako jednostavan – članovi kluba mogu dobiti Heroj ili Superheroj karticu, na osnovu kojih imaju određene benefite u klubu (besplatno piće, popuste na usluge, itd.). Osnovna ideja je da se istaknutim pojedincima u svojim oblastima ukaže poštovanje i da se, kontinuiranom pozitivnom selekcijom, promoviše pravi sistem vrednosti, u kome kultura i umetnost zauzimaju centralno mesto.

Klub je otvoren za sve one koji se osećaju pozvanim da rade i uče, stvaraju, razmenjuju ideje i menjaju svet. Na ovaj način se osnažuju kapaciteti umetničkog miljea društva, ali i podspešuju kulturno-umetnički kapaciteti čitave zajednice. Ovim projektom se uključuju pre svega ljudi spremni na kreativno razmišljanje i stvaranje, umetnici, umetničke grupe ali i svi pojedinci koji imaju ideje vezane za konceptualizaciju kulturno-umetničkih sadržaja i pravljenja vidnih promena u društvu